Animacija „Makliai“ – smagus nuotykis, kuris moko vaikus draugystės ir žadina vaizduotę

Pasaulyje, kupiname žavingų kino filmų vaikams, animacija „Makliai“  išsiskiria pasakojimu, kuris ne tik sukelia daugybę teigiamų emocijų, bet ir suteikia vertingų gyvenimo pamokų mažiesiems žiūrovams.  Animacinė istorija, sukurta pagal Sveno Nordqvisto mėgstamos serijos „Petterssonas ir Findusas” priešistorę, siūlo žavų nuotykį, skatinantį vaikus puoselėti draugystę, kūrybiškumą ir atradimo džiaugsmą.

„Tikiu kino galia ir tikiuosi, kad šis smagus, pilnas nuotykių ir žaismingumo filmukas paskatins vaikus tyrinėti, atrasti naudingų dalykų ir žadins vaizduotę“, – pasakoja režisierius A. S. Ahad. Pasak animacijos kūrėjų mažuosius žiūrovus ši animacija moko:

Draugystės. Drąsūs nuotykių ieškotojai makliai – Smartis, Timas ir Stela, įveikdami iššūkius, išmoksta pasitikėti ir padėti vienas kitam. Vaikai, žiūrėdami šią animaciją sužinos, ką reiškia kartu spręsti iškilusius sunkumus ir kaip svarbu pasikliauti vienas kitu, kai labai reikia pagalbos.

Vaizduotės ir kūrybiškumo.  Žavingas animacijos ir vaidybinio filmo derinys  žadina mažųjų žiūrovų vaizduotę. Mažieji nykštukai skatina žiūrovus įžvelgti stebuklą kasdienybėje ir niekada nenustoti žaisti, išdykauti bei kurti savo svajonių pasaulį.

Problemų sprendimo ir drąsos. Kai Makliai savo kelyje susiduria su kliūtimis, jie turi pasitelkti savo sumanumą ir drąsą, kad jas įveiktų. Taip nykštukai padeda mažiesiems žiūrovams suprasti, kad kelionėje pasitaikantys iššūkiai yra galimybė augti, tobulėti ir mokytis.

Aplinkosaugos sąmoningumo. Animacijoje mažieji padaužos ieško naujų namų, kuriuose galėtų sukelti didelį netvarkos chaosą ir jame dar linksmiau gyventi.  Filmas subtiliai skatina mažuosius žiūrovus būti atidiems juos supančiam pasauliui ir rūpintis švara bei tvarka mūsų žemėje.

Filmas „Makliai“ smagi animacinė istorija visai šeimai apie  išdykusius mažus nykštukus. Šios mažytės būtybės labiausiai už viską pasaulyje mėgsta netvarką ir chaosą. Gyvena jie dažniausiai po grindimis arba kokiame nors mažame sienos plyšyje, o svarbiausia jie yra tokie maži, kad net nematomi, nebent pabertumėte miltų ir tada galėtumėte pamatyti jų mažytes pėdutes. Labiausiai už viską pasaulyje mažiesiems padaužoms patinka krėsti išdaigas  –  viską mėtyti, murzinti ir netgi slėpti. Animacijos premjera kino teatruose nuo rugsėjo 22 dienos.